2012. október 22., hétfő

A pöttyös szoba projekt 2. rész

 Elkészült az édes, pöttyös kislányszoba és mindenki örömére végre birtokba vehette a tulajdonosa, Gréti. Ő eleinte "lófejes" tapétára és rózsaszín lovacskás dizájnra vágyott-amiről sikeresen le lett beszélve-ezért nagy elismerés a részéről, hogy ki sem akar jönni új, megszépült birodalmából. 

A régi babaszobát kellett újragondolni és átalakítani gyerekszobának. Ami adott volt az a ruhásszekrény, a polcok és a szőnyeg, ezeket nem kellett lecserélni, csak átrendezni. A régi babaágy helyére egy emelt, galériás ágy került, ami tökéletes választás kisebb alapterületű szobákba is, hiszen így plusz teret nyerünk alatta, ami tökéletes a játékok tárolására és kuckónak is kiváló. A kis rajzasztalka helyett pedig egy íróasztalra és székre volt még szükség. Egy tükrös fésülködő résznek is jutott hely az amúgy nem túl nagy, pontosan 10,3 m2-es gyerekszobában. A legfontosabb az ágy és az íróasztal megfelelő elhelyezése volt. Figyelembe kell venni, hogy az íróasztalt lehetőleg olyan helyre tegyük, ahol oldalról esik rá a természetes fény. Jobb kezes gyermekeknél balról, bal kezeseknél jobbról, hogy rajzolásnál, írásnál lehetőleg ne vessen árnyékot a saját kezük. Adott volt egy világos nyír színű szekrény és a polcok, illetve a rózsaszín-krém-pink virágmintás szőnyeg, ezekhez kellett alkalmazkodni. A pöttyös, szívecskés tapéta szerelem volt első látásra. Már csak azt kellett eldönteni, hogy pink vagy piros legyen a minta. Nem akartuk erőltetni a rózsaszínt, csak azért mert a szőnyeg is olyan, ezért végül a piros alapon krém pöttyös tapétát választottuk. Jó döntés volt, mert így nem lett túl "hercegnős" a végeredmény. Bár elsőre a pink és a piros párosítása elég merész döntésnek tűnhet, de ha egy semleges, harmadik szín ellensúlyozza ezt a vibráló együttest rögtön más hatást kelt. Ez pedig a krémszín, mivel a tapétán ilyenek a pöttyök és a háttér, ezért a fal, az ágy és az íróasztal is ilyen színűre lett festve. Így az eredetileg fenyő ágy és a régi, sötét fa íróasztal egységes színt kapott, ami passzol a meglévő bútorokhoz és a szőnyeghez is. A fal világos tónusa pedig tértágító hatású, így jóval nagyobbnak tűnik a kis szoba.
 Ez a tapéta minta tipikusan olyan amivel nem szabad túlzásba esni, szerintem bőven elég belőle néhány csík az egyik falon. A kimaradt három szívet kivágva ragasztottuk a szemközti falra, amikre masnikat festettem "akasztó gyanánt". Mint tudjuk, az "ördög a részletekben rejlik", vagyis a sok pöttyös kiegészítő és apróság nélkül az egész mit sem ér. Az ágytakaró, a párnák, a függöny, az ágy alatti feltekerhető elválasztó, a zsebes fésűtartó, a függő szívecskék, a koszorú, a képek a falon, a ceruzatartók és a legfontosabb, a NE ZAVARJ!- tábla (ami Gréti külön kérésére készült) teszik igazán egyedivé és különlegessé a szobát. A piros-pink-krém szín tökéletes triót alkotnak, a pöttyös, a szív és a virág minta masnikkal kombinálva pedig igazán édes hangulatot eredményeznek. Az egészen a korona pedig a csodálatos csillár.
 Nagyon büszke vagyok erre a szobára, a tulajdonosok is annyira örültek a végeredménynek, mint amilyen szívvel-lélekkel terveztem és készítettem én :O)

Lelőhelyek, ha Te is hasonlót szeretnél:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése