2011. augusztus 29., hétfő

Balatoni képeslap

  Nekem a Balaton a Riviéra ...., csodaszép, megunhatatlan, a miénk. Mi szinte minden nyáron itt nyaralunk:) Leginkább Balatonfüreden és a környékén, bizton állíthatom, hogy vetekszik bármelyik népszerű külföldi nyaralóhellyel. Imádom a tengernyi, csodás, színes virágot, a vízen úszkáló hattyúkat, az elegáns jacht kikötőt, a Tagore sétányt, a régi épületeket (a szocisokat kevésbé), sőt az egykor kék-fehérben (ma már sárgában) pompázó görög falut, ami már régen nem az. Utálom a giccsparádés bóvlit áruló üzleteket, viszont imádom a régiségeket, antikolt dolgokat, kézműves termékeket áruló kis üzleteket. A savanyúvíz ízét nem szeretem, de a kút, amiből folyik csodaszép:) Anna-bálon soha nem voltam és nem is leszek, de az épület és a környéke, ahol rendezik mesébe illő. Imádok kóvályogni az utcákon, belesni a kertekbe, elmélázni azon, hogy vajon egy-egy régebbi, lepukkant, egykor szebb napokat látott épület vajon mikor kap új külsőt és milyen lesz. Kedvencem egy régi villa, a Rózsi lak, ha milliomos lennék, már régen megvettem volna és ott nyaralnék minden nyáron és tavasszal és ősszel, sőt még télen is...

  Tihany kihagyhatatlan a programból, ez is olyan hely, ahova gondolkodás nélkül elköltöznék:) Fölösleges megmagyarázni miért, beszélnek a fotók helyettem...
 Tihanyról elsősorban a visszhang, az Apátság és a levendula jut az eszünkbe. Az utóbbiról elnevezett édes kis bolt várja látogatóit, ahol csak levendulás kézműves termékeket és levendula motívummal díszített szépségeket lehet vásárolni. Egyszerűen imádnivaló minden portéka:)

 Van itt minden, romantika......rusztika...
...retrós rusztika...

...és persze paprika:)RÓZSI LAK- ez egyszer az enyém lesz, ha nem most, akkor a következő életemben :o)


2 megjegyzés:

  1. Rózsi-lak-ot már vagy 30 éve nézegetem, hogy egyszer az enyém lesz, de valahogy nekem sem ebben az életemben fog összejönni amilyen árak vannak ott!

    VálaszTörlés
  2. :) ... pont a minap beszélgettünk a férjemmel, hogy vajon mi lehet a Rózsi lakkal, nagyon régen jártunk arra, kíváncsi vagyok, hogy vajon mikor lesz már felújítva... :)

    VálaszTörlés