2011. május 9., hétfő

Hálószoba türkizben

 Aki már építkezett az tudja, hogy pont a legjobb résznél fogy el az ember pénze, amikor be kell rendezni a lakást. Ilyenkor abból kell gazdálkodnunk amink van, fantáziával, ügyességgel és egy kis kreativitással meglévő bútorainkból és kevés pénzből is pompás dolgokat lehet összehozni. Sose voltam híve a drága, személytelen, "egyendizájn" dolgoknak, viszont imádok mindent ami régi, kopott, egyedi és van története. A mi hálószobánk tele van ilyen dolgokkal. 


A ruhásszekrény és az éjjeli szekrények családi örökségből érkeztek, a fésülködő asztalka egy lomtalanításból, a fali polc pedig még a gyermekkori szobám faláról. Közös bennük, hogy mind fából készültek, a felületük le lett maratva és át lettek festve.


Az ágy még az előző lakásunkból jött velünk, örök darab. Érdemes kovácsoltvas ágyat vásárolni, nagyon praktikus, mert szétszedhető, költözködésnél, festésnél könnyen mozgatható.  A szoba éke a sarokban álló próbababa és rajta a menyasszonyi ruhám. Mit is mondhatnék....IMÁDOM, ha ránézek mindig az a csodás nap jut eszembe amikor besétáltam benne a templomba. 


A falfelület díszítésénél is régi technikához nyúltunk, az alapvetően rusztikus, glettelés mentes falat színezett mészfestékkel festettük, majd kézi hengermintával díszítettük. Ez nagyon takarékos, viszont mutatós megoldás.
:) :) :) :) :) :)  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése